A kisállatok birodalma/idézet:
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mini Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Gőték
 
Halak
 
Állat képek világa
 
Vélemények
 
Hány fok van?

 
Ez állati!
 
Növény katalógus
 
Friss hírek
 
Szerkesztéshez2
 
Szerkesztéshez
Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage
 
Szavazás2
Szavazás
Mi a kedvenc állatod?

 
Szia!
 
Növények/magasra növő vízi növények

Magasra növő, az akvárium hátoldalához való növények

Fodros vízikehely

Ez a részint magányos, részint csoportos állományokat képező növény aránylag lassan fejlődik. Ennek ellenére nagyra, akár 50 cm magasra is megnőhet. Sok fényre van szüksége és a kissé kemény vízben is megél.
Fodros vízikalász

Tartós, hosszúéletű vízinövény. Madagaszkárról, Új-Guienából került hozzánk. Virágzata a víz fölé emelkedik, kalász formájú. Hosszú levélnyélen lándzsa alakú 20-25 cm-es leveleket nevel és csak magról szaporítható. Megfelelő körülmények (közepes fényviszonyok, enyhén savanyú, lágy víz) között 50 cm magasra is megnő. A keményebb vizekben is jól érzi magát. Előfordul, hogy sarjgumója marad csak meg, mely néhány hét múlva ismét kihajt.
Karolinai tündérhínár

A karolinai tündérhínár az egyik legszebb szárasnövény, a tündérhínárok közül pedig az egyik legigénytelenebb faj. Hazája Észak-Amerika. Üde zöld, párosan elhelyezkedő, erősen osztott osztott levelei elég nagyok. Nem igényli a nagy meleget, már 16-20 C fokkal is beéri. Aránylag sok fényt igényel, de a tűző naptól óvni kell, mert az algák könnyen megtelepednek rajta és megfojtják. Szereti a tiszta vizet, mert a lebegő szennyeződés könnyen megtelepszik rajta. Szárosztással és dugványozással szaporítható.
Nagy amazonasi kardfű

Jellegzetes magányos vízinövény, nagy levelekkel. Dél-Amerikában, közelebbről Brazíliában őshonos faj. A kifejlett példánynak erőteljes gyökértörzse van. Nyeles levelei kissé áttetszők, hosszuk kedvező körülmények között 40-50 cm, szélességük 5 cm is lehet. Virágai 1,5 cm átmérőjűek. Nagy, több 100 literes, jól megvilágított, közepesen kemény vizű, 24-26 C fok vízhőmérsékletű akváriumban érvényesül jól. A víz alatti virágnyélen számos levélhajtása van, ezek levágásával és elültetésével könnyen szaporítható. Még jobb, ha a levélhajtást a talajra lehajtjuk, hogy ott begyökeresedjen. Sok növényi tápanyagot igényel.

 

óra
 
Gőte klub
 
Dunáljunk itt! (gőte klub)
 
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Naptár
2021. Január
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Menü2
 
Mini ablak a természetbe
 
Az oldaL BANNERJA

 

 
Extrák
 
Cicás banner

 
A nap képe

A nap képe:

 
Kérdések/Kérések/Válaszok
 
Magamról
 
Kisállat védelmezők klubbja
 
Gazdit keresnek!!!


 
Boldog névnapot!!
 
#Bölcsességek#
 
Extra Extrák
 
Óra+Naptár
 
ÁLLÍTSD BE AZ OLDALT KEZDŐLAPNAK
Beállítás Kezdőlapnak!
 
#A harmónia képei #

Vissza

Előre

 
Music
 
Szavazás
szavazás
Mennyire tetszik az oldal?

katasztófális
borzasztó
nagy nulla
elfogadható
elmegy
super
nagyon tetszik
állati jó
sirály!
 
Segítség Neked!!!
 
Kutya/Macska
 
Try.hu-s számláló, akik www.kisallat.try.hu-ról jöttek az oldalra
TRY.HU
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Ann&#224;cska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj