A kisállatok birodalma/idézet:
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mini Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Gőték
 
Halak
 
Állat képek világa
 
Vélemények
 
Hány fok van?

 
Ez állati!
 
Növény katalógus
 
Friss hírek
 
Szerkesztéshez2
 
Szerkesztéshez
Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage
 
Szavazás2
Szavazás
Mi a kedvenc állatod?

 
Szia!
 
Növények/közepesre növő vízi növényzet

Közepesre növő, az akvárium középső részébe való növények

 

Vízicsillag

Az egyik legkedveltebb akváriumi növény, mert igen tetszetős és meglehetősen gyorsan fejlődik. Délkelet-Ázsia vizeiben őshonos. Közepes méretű - 25-40 cm-re növő -, kissé terebélyes növény. Üde, zöld levelei 10 cm hosszúak és 8 cm szélesek, feltűnően tagoltak, fogazottak. Leveleit a fény felé fordítja, ezért a megvilágítást úgy helyes beállítani, hogy a pompás levélkoszorú a szemlélődő felé fordulva fejlődjön. Kedveli a közepesen kemény és 22-26 C fok hőmérsékletű vizet. legalább 100 literes akváriumra van szüksége. Levélhajtásainak dugványozásával könnyen szaporítható. Igénytelen és sokoldalúan felhasználható.
Csillós vízikehely

Hazája Malájföld, a Szunda.szigetek. Magasra növő növény, mely szinte gyermektenyérnyi, a fényviszonyoktól függően világos- vagy sötétzöld leveleket nevel. Tápdús talajban, akváriumban is hoz virágot, így nemcsak indás hajtásaival, de magról is szaporítható. Virágai önbeporzással termékenyülnek és az érett termésben fejlődésnek indulnak.
Lándzsás vízipáfrány

Elő-Indiából, Dál-Kínából az tóbbi években került Európába, s rövid időn belül széles körben elterjedt. Mélyzöld levelei, erős gyökértörzse és kevés fényigénye miatt előszeretettel kap helyet sok akváriumban. Lándzsaszerű leveleinek vége a fejlődés stádiumában üvegszerűen világos. Leveleinek enyhe fodrában sarjnövényeket hoz, így nemcsak a gyökértörzs osztásával, hanem sarjról, dugványozással is szaporítható. Jól bírja a lágy, savanyú vizet. Ikráztásra kiválóan alkalmas.
Indonéziai vízikalász

Hazája Indonézia. Víz alatti levelei 20-30 cm hosszúak és szélesek. Hőigénye nem túl magas a többi vízikalászhoz képest. Fejlődése tápdús talajban, rizómájából 26 C fok fölött igen gyors. Fényigénye csekély. Ültetésekor számítsunk arra, hogy 15-20 nagyméretű levelet nevel.
Szumátrai vízipáfrány

Kelet-Afrikában, Dél- és Észak-Amerikában, Délkelet-Ázsiában és Észak-Ausztráliában egyaránt előfordul. Igen nagyra növő vízinövény, előfordul, hogy 1 m magasságot és 50 cm szélességet is elér. Igen gyorsan fejlődik, és eközben árnyat adó, sallangos szélű leveleket fejleszt. Eközben az alatta lévő növényeket elnyomja, eltakarja előlük a fényt. Éppen ezért csak a kisebb, fiatalabb példányokat tűrjük meg az akváriumban. A nagyobbakat kíméletlenül távolítsuk el - atöbbi növény érdekéban. Pótlása - a sarjak segítségével - egyszerű és problémamentes. A közepesen kemény, 20 C fok hőmérsékletű vízben, kedvező talajviszonyok mellett igen jól érzi magát, folyamatosan hozza sarjhajtásait.
Tavi tündérhínár

Rendszertanilag a tündérhínárok családjába tartozik. Leginkább Dél-Amerikában, az Amazonas deltájában fordul elő. Az egyik leggyakrabban tartott akváriumi növény. Könnyű felismerni, mert szárán egymással szemben, félkör alakú finoman csipkézett, 5-6 cm átmérőjű levelei vannak. Különösen jól érzi magát a kissé lágy, savanyú kémhatású 24-26 C fokos vízben. Igen szépen díszlik erős fényben, éppen ezért 12 órás erős megvilágítást igényel. Hajtások révén - melyeket csak a taljba kell dugni - könnyen szaporítható.
Kereklevelű tóalma

Észak-Amerikában, Afrikában, Európában, Közép-Ázsiában egyaránt előfordul. Levelei viszonylag kerekek, alsó felületük nem piros, hanem zöld színű. A víz keménységére, kémhatására nem kényes. Nyáron a 18-22, télen a 12-16 C fokos vízben érzi jól magát. Rendkívül gyorsan nő.
Csomós vízikehely

Rendszertanilag a kontyvirágfélék családjába tartozik. Levelei rendkívül keskenyek. Közepesen kemény 23-28 C fok hőmérsékletű vízben érzi jól magát. Fényigénye közepesnek mondható. Növekedési sebessége is közepes.

Széles kardfű

Rendszertanilag a hídőrfélék családjába tartozik. Észak-Amerika déli részén, továbbá Dél-Amerika északi részén őshonos. Gyökértörzse van. Nyeles levelei elérhetik a 25-30 cm hosszúságot és a 8-10 cm szélességet. Különösen szépen díszlik a közepesen kemény, 22-28 C fok hőmérsékletű vízben. Az erős, legalább napi 12 órás fényt kedveli. A víz alatt lévő virágnyélen számos levélhajtása van, ezel levágásával és elültetésével könnyen szaporítható.
Barter vízikalász

Rendszertanilag a vízikalászfélék családjába tartozik. Nem szereti a sok fényt, inkább az árnyékosabb helyeken fejlődik jobban. Zöld színű leveleinek széle hullámos. Leginkább a közepesen kemény, 22-30 C fok hőmérsékletű vízben fejlődik jól. Növekedési sebessége közepes.
Vörös tigrislótusz

Egyik legszebb vörös levelű akváriumi növényünk. Közepesen kemény, 23-28 C fok hőmérsékletű vízben érzi jól magát. Leveleinek vörös színéből már következtethetünk fényigényére: rendkívül sok fényt igényel. Növekedési sebessége közepesnek mondható.
Indiai vörös füzér

A vörös füzér a legkedveltebb akváriumi növények közé tartozik, mert pompás vörös színével kiemelkedik a többi növény közül. Ahhoz, hogy sok hajtása és levele legyen - mint minden piros levelű növénynek -, igen erős fényre van szüksége.
 

óra
 
Gőte klub
 
Dunáljunk itt! (gőte klub)
 
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Menü2
 
Mini ablak a természetbe
 
Az oldaL BANNERJA

 

 
Extrák
 
Cicás banner

 
A nap képe

A nap képe:

 
Kérdések/Kérések/Válaszok
 
Magamról
 
Kisállat védelmezők klubbja
 
Gazdit keresnek!!!


 
Boldog névnapot!!
 
#Bölcsességek#
 
Extra Extrák
 
Óra+Naptár
 
ÁLLÍTSD BE AZ OLDALT KEZDŐLAPNAK
Beállítás Kezdőlapnak!
 
#A harmónia képei #

Vissza

Előre

 
Music
 
Szavazás
szavazás
Mennyire tetszik az oldal?

katasztófális
borzasztó
nagy nulla
elfogadható
elmegy
super
nagyon tetszik
állati jó
sirály!
 
Segítség Neked!!!
 
Kutya/Macska
 
Try.hu-s számláló, akik www.kisallat.try.hu-ról jöttek az oldalra
TRY.HU
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY